ГоловнаСуспільствоВійна

Ще двоє волонтерів потрапили в полон бойовиків у районі Артемівська

Лише за кілька днів у полоні в сепаратистів опинилися щонайменше семеро волонтерів

Ще двоє волонтерів потрапили в полон бойовиків у районі Артемівська
Виктор Майстренко
Фото: Александр Ратушняк

У середу, 26 листопада, сепаратисти захопили у полон двох волонтерів, які везли їжу українським солдатам на блокпостах у Донецькій області. Про це LB.ua повідомив Віктор Майстренко, який займається обміном полонених у зоні АТО.

"Їх узяли на території, контрольованій Україною, між двома блокпостами. Вони їхали у Дебальцеве - везли їжу, потім планували їхати у Волноваху", - сказав Майстренко.

За його даними, чоловіків, які їхали у одному автомобілі, захопили сепаратисти з окремого угруповання, які не координують свої дії з Донецьком.

"Спочатку зателефонували дружині одного з волонтерів - ті, хто взяли його у полон, - кажуть: попрощайтеся з ним, тому що його вб'ють. На наступного день чоловік сам зателефонував дружині з невідомого номера, повідомив, що його просто тримають у полоні, не мучать, не б'ють", - сказав Майстренко.

Другий волонтер, за його даними, останній раз виходив на зв'язок з дружиною 26 листопада о 12:30. Через кілька годин жінка перетелефонувала йому на мобільний, але відповів невідомий чоловік, який заявив, що українець перебуває у полоні "ДНР". Цей чоловік висував жодних вимог, говорив лише про те, що "ваші наших ріжуть", і не повірив, коли жінка сказала, що її чоловік не військовий, а лише волонтер.

"Ми з'ясували, що вони перебувають приблизно за 50 км від Артемівська", - сказав парламентер.

Він просив редакцію не розголошувати прізвища полонених до уточнення інформації про їхнє місцезнаходження.

"Після того, як я написав про це пост на facebook, мені скинули дані інших людей - виявляється, за останні дні таких зниклих волонтерів - семеро чоловік. Всі вони не виходять на зв'язок з позавчорашнього дня. Знайти їх не виходить через те, що це не в Донецьку і не в Луганську - це якась окрема банда", - сказав Майстренко.

Як повідомлялося, у районі міста Дебальцевого, яке захоплене сепаратистами, тривають обстріли. Біля міста розташовані блокпости сил АТО. Артемівськ, що неподалік, контролюється українською владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram