ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліціонера, який побив противника Ані Лорак, звільнять, - МВС (Оновлено)

Аваков відмовив Ані Лорак в захисті

Міліціонера, який побив противника Ані Лорак, звільнять, - МВС (Оновлено)
Стычка перед концертом Лорак
Фото: LB.ua

Співробітника міліції, який побив громадянина на пікеті проти концерту Ані Лорак, ідентифіковано та буде звільнено. Про це повідомив на своїй сторінці в facebook радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, а пізніше інформацію підтвердив і міністр Арсен Аваков.

"Людину, яка кинула вибуховий пакет в обличчя міліціонерові, яка перетворила обличчя молодого солдата в розірвану криваву рану ще не встановлено, але буде встановлено і - вона буде відповідати.

Міліціонера, який ударив після цього інциденту "не стримавшись", кийком людину, яка підняла руки догори - ідентифіковано та буде звільнено з органів внутрішніх справ за надмірну жорстокість. При фіксації травм у цієї людини і відповідного звернення буде порушено кримінальне провадження", - написав Аваков в своєму facebook в суботу.

Окім того, Аваков заявив, що міліція більше не охоронятиме такі концерти.

"Міліція надалі не стане брати участь у таких "концертах". Немає ні статуту, ні закону, що говорить про необхідність охороняти співачок, відкрито провокуючих суспільство. Якщо у міської влади або концертних організацій надалі вистачить розуму проводити такі свята "любові і миру" - ігноруючи "відповідно до закону" думку МВС. Ми це приймемо і запропонуємо цим організаціям самостійно приватними компаніями підтримувати порядок і, з високою ймовірністю, нести відповідальність за кримінальним кодексом за провокацію і організацію заворушень", - написав міністр.

"Прохання до громадянина, якого побили, звернутися до судмедекспертизи за місцем проживання та в райвідділ міліції із заявою про побиття. Також хотілося б побачити і вивчити інші відеозаписи, якщо вони є, для того щоб зрозуміти, що викликало акт надмірної жорстокості з боку колишнього співробітника органів внутрішніх справ", - додав радник міністра.

Нагадаємо, акція проти концерту Ані Лорак в четвер у Києві закінчилася сутичкою активістів та правоохоронців, є постраждалі з обох боків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram