ГоловнаСуспільствоВійна

Майор, який торгував зброєю в серпні, отримав умовний термін

У розпал протистояння з бойовиками на Донбасі неназваної офіцер привласнив і продав цілий арсенал озброєння своєї частини.

Майор, який торгував зброєю в серпні, отримав умовний термін
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Начальник служби ракетно-артилерійського озброєння військової частини А0501, що має звання майора, отримав умовний термін за торгівлю зброєю, а також незаконне привласнення зброї та боєприпасів військової частини А0998, повідомляє Інтерфакс Україна.

"Згідно з ч.1 ст.70 КК України за сукупністю вчинених кримінальних злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, визначити остаточне покарання у вигляді 5 (п'яти) років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України відбування покарання звільнити з іспитним терміном на 2 (два) роки", - йдеться у вироку Чугуївського міськсуду (Харківська обл), опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У документі зазначено, що в серпні цього року обвинувачений незаконно привласнив зброю, боєприпаси і військове майно військової частини А0998 (5 автоматів АКС-74У, 37 гранат РГД-5 з запалами, гранату Ф-1 із запалом, 880 патронів калібру 7,62 мм., а також запасні частини та комплектуючі до стрілецької зброї загальною вартістю 9761,96грн). Згодом автомати АКС-74У він продав.

Суд визнав майора винним за двома статтями КК: присвоєння зброї, боєприпасів та іншого військового майна (ч.1 ст.410), а також незаконне носіння, зберігання та збут вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст.263 КК).

Під час досудового слідства чоловік визнав свою провину, уклав з прокурором угоду про визнання провини і зобов'язався сприяти досудовому розслідуванню.

Рішення суду не набуло чинності і може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Як повідомляли раніше, президент України Петро Порошенко створив Раду з розробки судової реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram