ГоловнаПолітика

МЗС Німеччини виступило проти вступу України в НАТО

Штайнмаєр пропонує відмовитися від "спекуляцій" на тему вступу України в ЄС

МЗС Німеччини виступило проти вступу України в НАТО
Фото: espreso.tv

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр виступив проти вступу України в НАТО.

Про це він заявив в інтерв'ю Spiegel Online.

За словами дипломата, між Україною та альянсом можливі партнерські відносини, але про членство в НАТО не йдеться, пише Deutsche Welle.

Окрім того, Штайнмаєр вважає, що вступу України в Євросоюз не відбудеться навіть у досить довгостроковій перспективі. За словами глави МЗС Німеччини, Київ повинен провести економічні та політичні реформи.

Міністр підкреслив, що це проект, над яким доведеться працювати не одному поколінню українців. У зв'язку з цим Штайнмаєр запропонував відмовитися від "спекуляцій" на тему вступу України в ЄС.

Німецький політик також висловив побоювання, що російська влада ще довго дестабілізовуватиме Україну. "На сході України ще нічого не вирішено", - підкреслив Штайнмаєр. Незважаючи на це, глава МЗС ФРН виступає проти припинення діалогу з Кремлем.

Цього тижня глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр провів переговори з керівництвом України, після чого вирушив до Москви. Півторагодинна зустріч Штайнмайера з президентом РФ Володимиром Путіним закінчилася безрезультатно.

Нагадаємо, в досягнутій 21 листопада угоді про створення коаліції у Верховній Раді йдеться про намір Україна взяти курс на приєднання до НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram