ГоловнаПолітика

Кримських татар витісняють з території Криму, - Чубаров

Окупанти чинять тотальний тиск і порушують права корінного населення

Кримських татар витісняють з території Криму, - Чубаров
Рефат Чубаров, председатель Меджлиса крымских татар
Фото: Меджлис

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звинуватив Росію в намірі витіснити корінний кримськотатарський народ з території АРК. Відповідну заяву політик опублікував на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Щодо корінного кримськотатарського народу окупаційною владою розгорнуто тотальний наступ з метою його фізичного витіснення за межі своєї Батьківщини. Початок реалізації такої політики покладено заборонами на в'їзд до Криму лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву, голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову і раднику голови Меджлісу Ісмету Юкселю" , - написав Чубаров.

За словами Чубарова, "окупація Криму Російською Федерацією привнесла на кримську землю страшні соціальні явища, що кваліфікуються міжнародним правом як злочини проти людяності: викрадення і вбивства людей, масові і незаконні обшуки, арешти, судові переслідування і репресії за національною, релігійною і політичною ознаками".

"Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, на Російську Федерацію покладається повна відповідальність за злочини проти прав людини, що здійснюються на всій території окупованого Криму", - зазначив глава Меджлісу.

Чубаров при цьому підкреслив, що координація всіх масових заходів, присвячених Дню прав людини і запланованих кримськотатарськими організаціями на 10 грудня 2014 року в Криму, буде здійснюватися Меджлісом кримськотатарського народу, за межами Криму - представництвом Меджлісу кримськотатарського народу в Києві.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим в березні 2014 року. Включення Криму до складу РФ не визнала ні Україна, ні світова спільнота.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram