ГоловнаПолітика

Росія депортувала з Криму татарина, котрий не взяв російський паспорт

Правозахисника кримськотатарського народу покарали висланням

Росія депортувала з Криму татарина, котрий не взяв російський паспорт
Фото: krymr.com

Окупаційний суд Армянська постановив депортувати з території Криму правозахисника кримськотатарського народу Сінавера Кадирова.

Про це пишуть "Крым.Реалии".

Кадирову ставлять у провину порушення міграційного законодавства та паспортного режиму. Нібито він як іноземний громадянин перевищив термін перебування в РФ - 90 днів.

При цьому він повідомив, що він дійсно не отримав російський паспорт, але й не писав відмови від громадянства Росії. За російськими законами він є громадянином Росії, оскільки станом на день проведення референдуму 16 березня 2014 року був офіційно зареєстрованим на території півострова.

Кадирова затримали російські прикордонники вночі 23 січня разом із членами Меджлісу Ескендером Барієвим і Абмеджитом Сулеймановим. Всі пред'явили українські паспорти з кримською пропискою.

Кадиров прямував на материкову частину України на консультацію лікаря, раніше він переніс операцію. Однак представники російських спецслужб оголосили йому про адміністративне порушення під час перетину кордону і після кількох годин "бесід" відвезли в суд. Барієва і Сулейманова відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram