ГоловнаПолітика

Блогер виявив спостерігача ОБСЄ, який поширює російську пропаганду

Після викриття акаунт спостерігача у Твіттері витерли

Блогер виявив спостерігача ОБСЄ, який поширює російську пропаганду
Фото: podrobnosti.ua

Один зі спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні публікував у своєму твіттер-акаунті матеріали російської пропаганди. Після публікації матеріалу в блозі журналіста Dajey Petros "Ukraine@war" акаунт спостерігача витерли.

Як повідомляє блогер, спостерігач із Німеччини Герберт Мейєр-Баде поширював у своєму Твіттері повідомлення російських ЗМІ, які містять антиукраїнську пропаганду. Зокрема, спостерігач опублікував "свідчення водія" автобуса, розстріляного у Волновасі, буцім автобус вибухнув на міні, закладеній українськими військовими. Крім того, Мейєр-Баде активно використовував хештег #civilwar (громадянська війна).

Блогер зіставив дані акаунта з інформацією про спостерігачів ОБСЄ в Україні, а також реєстрацією Мейєр-Баде у професійній соціальній мережі LinkedIn і дійшов висновку, що людина й акаунти є справжніми. У коментарі до свого розслідування блогер зазначив, що ОБСЄ повинна звільнити цю людину, оскільки його позиція з приводу подій на сході України не є нейтральною і може бути використана в інтересах агресора.

Після публікації розслідування акаунт Мейєра-Баде у Твіттері витерли, проте інформації про звільнення чи відсторонення цього спостерігача з боку ОБСЄ не надходило.

Наразі місія ОБСЄ в Україні ніяк не прокоментувала поведінку свого співробітника.

Блог "Україна у війні" існує з березня 2014 року. Його автор збирає і публікує інформацію про події в зоні АТО.

Нагадаємо, представників місії ОБСЄ раніше викрили у співпраці з бойовиками ДНР: восени українські військові зафіксували бойовиків в автомобілі місії. Проте представники організації беруть активну участь в організації мирних переговорів між сторонами і ретельно фіксують факти обстрілів і військових злочинів у зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram