ГоловнаПолітика

Меркель скасувала російсько-німецький форум

Заплановане на наступний тиждень засідання скасували через загострення політичної ситуації, повідомив організатор форуму

Меркель скасувала російсько-німецький форум
Фото: EPA/UPG

У зв'язку з конфліктом навколо України знову скасовано зустріч форуму представників громадянських товариств ФРН і РФ "Петербурзький діалог".

Рішення ухвалене на прохання канцлера ФРН Ангели Меркель, повідомив співголова форуму Лотар де Мезьєр, пише Deutsche Welle.

Відомство федерального канцлера звернулося з "наполегливим проханням" скасувати заплановане на наступний тиждень засідання через "загострення політичної ситуації", вказав далі політик.

"Це прохання мені довелося задовольнити, що я зробив неохоче", - сказав де Мезьєр.

У жовтні кілька німецьких неурядових організацій відмовилися брати участь у щорічному російсько-німецькому форумі "Петербурзький діалог", який було заплановано на кінець жовтня в Сочі.

Нагадаємо, на саміті G20, що відбувся в австралійському Брисбені 15-16 листопада, канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрілася з президентом РФ Володимиром Путіним. На переговорах, зокрема, обговорювалося українське питання. Про результати розмови не повідомляється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram