ГоловнаПолітика

Люстрований заступник генпрокурора Голомша оскаржив своє звільнення

Звільнений чиновник упевнений, що закон про люстрацію його не стосується

Люстрований заступник генпрокурора Голомша оскаржив своє звільнення
Николай Голомша
Фото: wikipedia.org

Колишній перший заступник генерального прокурора Микола Голомша звернувся в суд з позовом про поновлення на посаді. Про це він сказав агентству "Інтерфакс-Україна".

"Вчора я зареєстрував і подав позовну заяву, очікую зараз призначення розгляду і готуватимусь до розгляду справи в суді", - повідомив Голомша.

Колишній заступник генпрокурора уточнив, що подав позов до Адміністративного суду Києва і просить суд скасувати незаконний наказ про звільнення з обійманої посади.

"Я обґрунтовую порушення своїх прав порушенням норм Конституції, норм трудового закону і закону "Про очищення влади", який передбачає очищення влади від людей, які своїми діями або бездіяльністю сприяли встановленню режиму, допомагали Януковичу узурпувати владу", - сказав Голомша.

"У цій темі я абсурдно опинився, бо за всю свою кар'єру, з посади заступника генерального прокурора до цих днів, завжди був у протистоянні з режимом Януковича", - розповів Голомша.

Голомша переконаний, що він не повинен потрапляти під люстрацію.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня генеральний прокурор Віталій Ярема звільнив Голомшу з посади першого заступника генпрокурора. Його звільнили у зв'язку з припиненням трудового договору згідно п.7-2 ст.36 Кодексу законів про працю, тобто з підстав, передбачених законом "Про очищення влади". Водночас очікувалося, що посади позбудеться Анатолій Даниленко, якого незадовго до цього відсторонили від обов'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram