ГоловнаПолітика

Симоненко фігурує в кримінальній справі за підозрою в сепаратизмі, - прокуратура Києва

Кримінальне провадження відкрито 17 червня

Симоненко фігурує в кримінальній справі за підозрою в сепаратизмі, - прокуратура Києва
Архив

Прокуратура Києва розслідує кримінальне провадження у зв'язку з заявами лідера Компартії України Петра Симоненка на телеканалах з висловлюваннями про посягання на територіальну цілісність України і повалення конституційного ладу. Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Прокуратура Києва ще 17 червня відкрила провадження за ч.3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, захоплення державної влади) і ч.2 ст.110 (посягання не територіальну цілісність України) Кримінального кодексу України", - сказали в ГПУ.

У відомстві зазначили, що кримінальне провадження розслідується у зв'язку з висловлюваннями Симоненка на кількох телеканалах, в яких звучали заклики до насильницької зміни конституційного ладу.

Крім того, в прокуратурі підкреслили, що кримінальне провадження, яке стосується висловлювань Симоненко, відкрито за заявою народного депутата фракції "Свобода" Ігоря Мірошниченка.

У прес-службі прокуратури Києва уточнили, що лідера Компартії не повідомляли про підозру у вчиненні вказаного злочину. "Підозру йому не оголошували", - сказали в прокуратурі.

Між тим, на сайті Комуністичної партії

України є інформація з посиланням на Симоненка, який заявляє, що Генеральна прокуратура відкрила проти нього кримінальну справу. "Генеральна прокуратура України відкрила кримінальну справу проти мене, звинувачуючи в сепаратизмі за мої виступи в парламенті", - підкреслив політик.

Він зазначив, що інформацію про кримінальну справу озвучив представник Міністерства юстиції 14 серпня.

Найімовірніше, мова йде про виступ представника Мін'юсту на засіданні Окружного адміністративного суду Києва за позовом Мін'юсту та Держреєстру про заборону діяльності КПУ.

У прокуратурі також зазначили, що кримінальне провадження, яке стосується висловлювань Симоненко, відкрито за заявою народного депутата фракції "Свобода" Ігоря Мірошниченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram