ГоловнаПолітика

Австралія допоможе Україні відновити Донбас

Порошенко пообіцяв відвідати Австралію після стабілізації ситуації в Україні

Австралія допоможе Україні відновити Донбас
Тони Эбботт (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

Австралія надасть допомогу у відновленні районів Донбасу, які постраждали внаслідок дій бойовиків. Про це заявив прем'єр-міністр Австралії Тоні Эбботт у телефонній розмові з президентом Петром Порошенком, повідомляє прес-служба голови держави.

Прем'єр Австралії висловив сподівання, що Україна найближчим часом відновить мир і стабільність в регіоні, після чого Австралія має намір повернути свою місію, щоб завершити пошукові роботи і розслідування обставин катастрофи малайзійського Boeing-777, внаслідок якої загинули 38 громадян Австралії.

Тоні Ебботт подякував Україні та особисто президентові за допомогу, надану у розслідуванні цієї катастрофи. Він підкреслив, що в Австралії дуже переживають через події в Україні та усвідомлюють, що події на Донбасі - не внутрішні, а ззовні спровокований конфлікт.

"Ми захоплюємося тим, з якою порядністю і людяністю ви поставилися до вирішення цієї трагедії", - заявив австралійський прем'єр.

У свою чергу Порошенко запропонував поглибити всебічні контакти між країнами та відкрити посольство Австралії в Україні. Ебботт підтримав цю ініціативу і повідомив, що посольство Австралії в Україні відкриють найближчим часом.

Президент подякував Австралії за розуміння і відзначив ефективну співпрацю під час розслідування причин авіакатастрофи зі спеціальним уповноваженим прем'єр-міністра Австралії Алланом Грантом Х'юстоном. "Ці надзвичайно трагічні події зблизили наші країни", - сказав президент, додавши, що вважає своїм особистим завданням притягнути до відповідальності тих, хто винен у загибелі 298 осіб.

Австралійський прем'єр запросив президента найближчим часом відвідати з візитом його країну. Порошенко з вдячністю прийняв запрошення, зазначивши, що зробить це після стабілізації ситуації в державі.

Нагадаємо, Великобританія готова фінансово підтримати Україну в рамках програми в один мільярд фунтів стерлінгів, які вона виділяє для гуманітарної допомоги ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram