ГоловнаСуспільствоЖиття

На Донбас прибула гуманітарна допомога від уряду

Це продукти харчування, вода, медикаменти, засоби гігієни та інше

На Донбас прибула гуманітарна допомога від уряду

Гуманітарна допомога від уряду для жителів Донбасу вже прибула до місця призначення.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"О 19:30 14 серпня до міста Старобільська (Луганська область) прибула колона з гуманітарною допомогою, яка вирушила з міста Харкова... Гуманітарна допомога включає продукти харчування (овочі, крупи, цукор, борошно, соняшникова олія, консерви, мед, чай,), воду, медикаменти, засоби гігієни (памперси, мило, пральні порошки й ін.), а також інші продукти і товари, яких потребують мешканці сходу України", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що до складу колони входять 26 вантажівок: 18 автомобілів сформувала Харківська область, 2 - Полтавська, 1 - Черкаська, 5 - Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Зараз рятувальники і логісти Міжнародного Комітету Червоного Хреста сортують гуманітарну допомогу по групах товарів. Спочатку до місць призначення відправлять товари, які швидко псуються, зокрема овочі, фрукти. Далі вантажівки під егідою Червоного Хреста попрямують у міста Донбасу.

За дорученням Уряду України сьогодні вранці з трьох міст України - Києва, Дніпропетровська та Харкова - вирушила 71 вантажівка з майже 800 тонами гуманітарної допомоги для жителів Луганщини та Донеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram