ГоловнаПолітика

МЗС РФ вимагає припинити вогонь на час доставки гуманітарної допомоги

Українське МЗС підкреслило, що Росія відповідає за те, що терористи не будуть організовувати провокацій

МЗС РФ вимагає припинити вогонь на час доставки гуманітарної допомоги

Міністерство закордонних справ Росії вимагає припинити бойові дії на Донбасі для гарантування безпеки доставки гуманітарної допомоги.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

"У зв'язку зі вступом у завершальну стадію багатопланових зусиль щодо відпрацювання всіх аспектів ініціативи надання гуманітарної допомоги населенню Південного Сходу України МЗС Росії настійно закликає протиборчі сторони терміново забезпечити введення режиму припинення вогню", - йдеться в заяві.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін написав у Twitter: "Сигнал Лаврову такий: РФ несе відповідальність за те, що терористи не будуть організовувати провокацій проти українських та іноземних, зокрема російських, вантажів".

Нагадаємо, 14 серпня російська гуманітарна колона зупинилася приблизно за 35 кілометрів від російсько-українського кордону на шляху до контрольованого бойовиками КПП "Ізварине".

У Києві заявили, що готові прийняти гуманітарну допомогу від Москви, тільки якщо її перевезуть через кордон представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Конвой із 280 КамАЗів виїхав з Підмосков'я 12 серпня. Москва заявила, що машини везуть в Україну 400 тонн крупів, 100 тонн цукру, 62 тонни дитячого харчування, 54 тонни медичного майна та ліків, 12 тисяч спальних мішків і 69 електростанцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram