ГоловнаПолітика

Бойовики воюють за повернення траси для доправлення конвою РФ у Луганськ

Одночасно терористи починають відхід до кордону з Росією

Бойовики воюють за повернення траси для доправлення конвою РФ у Луганськ
Фото: EPA/UPG

Бойовики контратакують одразу в кількох напрямках, вкрай запекло воюють за відновлення контролю над "перерізаними" ділянками стратегічно важливих трас Н21 (у районі Шахтарська) і М-04 (в районі н.п. Новосвітлівка і Хрящувате), які забезпечують зв'язок Донецька та Луганська з рештою територій, контрольованих бойовиками.

Про це пише координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у "Фейсбуці".

Він зазначає, що вогневий контроль силами АТО ділянки траси М-04 поблизу Луганська унеможливлює доставку в цей населений пункт "гуманітарної допомоги" з Росії, якщо РФ наважиться незаконно завозити її на контрольовану бойовиками територію, брутально проігнорувавши вимоги Червоного Хреста, України та міжнародної спільноти.

"Цим зумовлені вимоги Москви до української влади припинити бойові дії в цьому районі. Залишається незрозуміло, на якій підставі Київ повинен виконувати ці вимоги", - зазначив експерт.

Тимчук додав, що в зоні АТО тривають бойові сутички в районах Донецька, Луганська, Горлівки, Первомайська, Шахтарська (Молодецьке), Тореза, Попасної, Красного Луча, Іловайська. На підступах до Луганська українські війська завдали вогневих ударів по позиціях бойовиків, знищивши живу силу і техніку противника.

Одночасно з посиленням опорних пунктів поблизу Сніжного, Стаханова й Алчевська терористи починають відводити частину живої сили і техніки ближче до кордону з Росією, в район Свердловськ-Ровеньки-Молодогвардійськ-Ізварине.

"Очевидно, саме тут формуватиметься "останній бастіон" бойовиків, що має вихід до кордону з РФ, що дозволяє отримувати допомогу, а потім і відступити на територію Росії", - зазначив Тимчук.

Тривають обстріли позицій сил АТО. Зокрема, вночі було обстріляно позиції в районі н.п. Березове, Іллінка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram