ГоловнаЕкономікаБізнес

ГК "ТЕКТ" оскаржила в суді розпорядження Кабміну про зниження "зеленого" ​​тарифу для сонячних електростанцій

Компанія інвестувала 3 млн євро в будівництво станції у Вінницькій області

ГК "ТЕКТ" оскаржила в суді розпорядження Кабміну про зниження "зеленого" ​​тарифу для сонячних електростанцій
Фото: kommersant.ru

Група компаній "ТЕКТ" оскаржила в суді розпорядження Кабінету Міністрів України, яким запропоновано знизити в 1,8 разу піковий коефіцієнт, який використовують для розрахунку "зелених" тарифів для сонячних електростанцій.

"Ми вже подали позов до суду, подали на Кабінет Міністрів, тому що вважаємо, що це розпорядження суперечить закону, здоровому глузду. Ми написали заяву в прокуратуру з проханням призупинити дію цього рішення", - сказав виконавчий директор ГК "ТЕКТ" Роман Гриб на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Гриб уточнив, що "ТЕКТ" інвестувала близько 3 млн євро в будівництво сонячної електростанції у Вінницькій області потужністю 1,5 МВт.

Як повідомляли, Кабінет Міністрів України запропонував знизити з 1,8 до 1,01 піковий коефіцієнт, який використовують під час розрахунку "зелених" тарифів для сонячних електростанцій.

Відповідна рекомендація Національної комісії, що регулює сферу енергетики (НКРЕ) України, при встановленні "зелених" тарифів закріплена розпорядженням Кабміну №589-р від 18 червня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram