ГоловнаПолітика

Порошенко закликає РФ виконати вимоги ЄС

Рада Євросоюзу в понеділок підтримала мирний план президента

Порошенко закликає РФ виконати вимоги ЄС
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко повідомив, що висновки, викладені в рішенні за результатами засідання Ради ЄС у понеділок, сприятимуть якнайшвидшому врегулюванню ситуації на сході країни.

Як повідомляє прес-служба президента, Порошенко сподівається, що Росія прислухається до рекомендацій Ради міністрів ЄС з підтримки мирного плану президента і прийме ефективні заходи для припинення потоку бойовиків, зброї й техніки через кордон в Україну, застосує свій вплив на сепаратистів для зупинки насильства і складання зброї.

"Маю надію, що Росія сприятиме виведенню військ і утримається від подальшого накопичення військ біля кордону України", - підкреслив він.

Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ за результатами обговорення питання про ситуацію в Україні в понеділок прийняла комюніке, в якому, зокрема, йдеться про підтримку президента України Петра Порошенка і запропонованого ним мирного плану.

Рада ЄС закликала усі сторони "домовитися про припинення вогню заради якнайшвидшої стабілізації ситуації та створення необхідних умов для імплементації мирного плану Петра Порошенка".

Рада ЄС також висловила надію на завершенні на цьому тижні підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram