ГоловнаПолітика

У Кернеса звинувачують Євромайдан у сутичках в Харкові

Міськрада вирішила, що в дестабілізації в Харкові зацікавлений Аваков

У Кернеса звинувачують Євромайдан у сутичках в Харкові
Фото: INSIDER

Харківська міська рада вважає, що в сутичках, які сталися в неділю у центрі Харкова, винні представники Євромайдану.

Про це йдеться в заяві міськради, підконтрольній меру Харкова Геннадію Кернесу.

22 червня відбулася хода, а пізніше - мітинг представників Комуністичної партії біля пам'ятника Леніну на пл. Свободи. Міськрада нагадує, що за її позовом ці акції були заборонені, але учасники ходи і мітингу заборону проігнорували.

"Зазначимо, в рамках своїх повноважень Харківська міська рада зробила все для того, щоб в місті не активізувалося політичне протистояння. А за виконання постанови суду відповідають судові виконавці та правоохоронні органи, які не змогли повною мірою забезпечити її виконання", - сказано в заяві.

При цьому міськрада вважає, що під час зборів представників Євромайдану - також заборонених судом - його керівництво не зуміло стримати представників радикальних організацій, що брали участь у заході.

"Вони пішли до пам'ятника Леніну з метою розігнати мітинг комуністів. Щоб не допустити бійки між політичними опонентами, міліція перешкодила появі учасників зборів Євромайдану на пл. Свободи, біля пам'ятника Леніну. Але вони не прислухалися до закликів правоохоронців зупинитися", - зазначено в заяві.

"Харківська міська рада заявляє, що відповідальність за вчорашні події біля пам'ятника Леніну цілком і повністю лежить на представниках Євромайдану й радикальних організацій-учасниць цього зібрання. Ми вважаємо, що звинувачувати в події міську владу можуть лише прибічники ескалації громадянського і політичного конфлікту, бажаючі звалити свою провину на інших", - підкреслюють в міськраді.

При цьому депутати натякнули, що в тому, щоб дестабілізувати ситуацію в Харкові, зацікавлений глава МВС Арсен Аваков.

Нагадаємо, в неділю міліція застосувала силу проти харківського Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram