ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував РФ відправити спостерігачів на блокпости АТО

ОБСЄ вже підтвердила, що скерує своїх представників

Порошенко запропонував РФ відправити спостерігачів на блокпости АТО
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко пропонує Росії скерувати через місію ОБСЄ представників для спостереження за блокпостами українських силовиків.

Про це повідомляє прес-служба Президента з посиланням на телефонну розмову з президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм.

Порошенко поінформував ван Ромпея про те, що отримав підтвердження ОБСЄ про скерування місії спостерігачів на блокпости в Луганську та Донецьку області.

"Ми також пропонуємо, щоб Російська Федерація через місію ОБСЄ скерувала своїх представників для спостереження", - зазначив Порошенко.

Крім того, Порошенко повідомив ван Ромпея про 29 випадків порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків у Донецькій і Луганській областях.

Ван Ромпей у відповідь заявив про можливість введення додаткових санкцій проти Росії, якщо не буде вжито всіх заходів для встановлення миру.

Порошенко окремо наголосив на необхідності безумовного виконання таких елементів мирного плану, як створення 10-кілометрової буферної зони, звільнення заручників і встановлення контролю на українсько-російському кордоні по обидва боки, щоб припинити нелегальні постачання зброї, техніки, найманців, наркотиків.

Нагадаємо, Росія раніше заявляла, що сили АТО порушують оголошений режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram