ГоловнаПолітика

АМКУ вимагає від Коваля спростування щодо блокування закупівлі бронежилетів

Юристи комітету вже готують судовий позов

АМКУ вимагає від Коваля спростування щодо блокування закупівлі бронежилетів
www.amc.gov.ua

Антимонопольний комітет України вимагає спростування заяви в.о. міністра оборони Михайла Коваля про блокування комітетом закупівель бронежилетів.

Про це на прес-конференції заявив в.о. голови АМКУ Микола Бараш, повідомляє РБК-Україна.

"Заява в.о. міністра оборони, яка прозвучала 20 червня з трибуни Верховної Ради, в результаті чого Антимонопольний комітет було звинувачено у блокуванні закупівель бронежилетів, не відповідає дійсності. Ця заява ввела в оману керівництво Ради і завдала удару репутації АМКУ. Я сподіваюся, що Коваль найближчим часом розбереться в ситуації і зробить публічне спростування своєї заяви", - заявив Бараш.

При цьому він підкреслив, що у разі, якщо Коваль сам не зробить спростування, АМКУ залишає за собою право звернутися до суду. За його словами, юристи вже готують відповідний позов.

Нагадаємо, в п'ятницю, 20 червня, в.о. міністра оборони Михайло Коваль на засіданні Верховної Ради заявив, що Антимонопольний комітет України зупинив закупівлю за державні кошти бронежилетів. Коваль повідомив, що Міноборони відкрило тендер на закупівлю 28 тис. бронежилетів для армії, проте рішенням постійно діючої адміністративної колегії АМКУ від 18 червня було прийнято рішення про призупинення закупівлі.

Після цього Генеральна прокуратура повідомила, що почала кримінальне провадження у зв'язку з блокуванням закупівлі бронежилетів Антимонопольним комітетом України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram