ГоловнаПолітика

Міноборони звинуватило АМКУ у блокуванні закупівлі бронежилетів

Олександр Турчинов закликав негайно заарештувати винних

В.о. міністра оборони Михайло Коваль на засіданні Верховної Ради заявив, що Антимонопольний комітет України зупинив закупівлю за державні кошти бронежилетів.

Коваль повідомив, що Міноборони розпочало тендер на закупівлю 28 тис. бронежилетів для армії, проте рішенням постійної адміністративної колегії АМКУ від 18 червня закупівлю призупинено.

"На підставі скарги товариства "АМОС" припинена процедура закупівлі. Розгляд скарги призначено на 26 червня", - заявив в.о. міністра.

За його словами, ця компанія брала участь у переговорах щодо закупівлі бронежилетів, проте пропонувала надмірно високу ціну у розмірі 17,7 тис. гривень за 1 бронежилет.

Спікер парламенту Олександр Турчинов закликав негайно заарештувати посадових осіб АМКУ, відповідальних за блокування закупівлі бронежилетів.

"Я прошу генерального прокурора просто сьогодні провести перевірку! Просто сьогодні заарештувати того в Антимонопольному комітеті, хто в цих умовах скасовує рішення про закупівлю бронежилетів! Просто сьогодні заарештувати!" - заявив спікер.

За словами Коваля, щодня Міноборони отримує 250 бронежилетів, які відразу відправляють у зону проведення АТО.

Він додав, що якщо спочатку загострення ситуації в Україні у Збройних силах було тільки 1213 бронежилетів, які постачали ще за радянської влади і використовували для варти, а потім для виконання миротворчих місій, то зараз армія має 14 тис. бронежилетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram