ГоловнаПолітика

РНБО: російські найманці планують прорватися через український кордон

У відомстві запевняють, що тримають ситуацію під контролем

РНБО: російські найманці планують прорватися через український кордон
Фото: dpsu.gov.ua

Російські бойовики планують прорватися з таборів підготовки, розташованих на території Росії, для терористичної діяльності на сході України, повідомляє Рада національної безпеки і оборони.

"З таборів підготовки бойовиків, розташованих на території Росії планується здійснити прорив на територію України російських найманців для участі в терористичній і диверсійній діяльності і забезпечення сил терористів озброєнням різних типів", - сказав на брифінгу речник інформаційного центру Володимир Чеповий.

Водночас, помічник голови Державної прикордонної служби Сергій Астахов підкреслив, що ситуація відстежується і на цьому етапі знаходиться під контролем українських прикордонників.

Чеповий поінформував, що бойовики намагаються поповнити свої сили примусовим залученням місцевого населення до своїх лав, а також населенням Росії.

Він зазначив, що в російському сегменті соціальних мереж як і раніше здійснюється пошук добровольців для відправлення на схід України.

Раніше повідомляли, що українсько-російський державний кордон на сході України взяли під вогневий контроль. Окрім того, Україна звернулася по каналах зв'язку ОБСЄ до Російської Федерації з вимогою офіційно роз'яснити цілі, а також повідомити кількість і типи військ, сконцентрованих на кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram