ГоловнаСвіт

Євросоюз готовий ввести нові санкції проти РФ, - Хейг

У МЗС Британії говорять, що подальші дії ЄС залежать від позиції Москви

 Євросоюз готовий ввести нові санкції проти РФ, - Хейг
Хейг

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг у понеділок, 23 червня, попередив Росію, що Євросоюз у разі потреби готовий ввести додаткові санкції через позицію Москви щодо України.

З такою заявою Хейг виступив перед засіданням голів МЗС країн ЄС у Люксембурзі, повідомляє агентство Рейтер.

При цьому, за його словами, перш ніж приймати будь-які подальші рішення, 28 країн-членів ЄС, напевно, захочуть побачити, як уряд РФ відреагує на мирний план президента України Петра Порошенка та на одностороннє припинення вогню сил АТО.

Пізніше на цьому тижні в Брюсселі відбудеться саміт лідерів ЄС, де і можуть бути прийняті рішення про введення подальших обмежень.

"Президенту Росії Володимиру Путіну не варто сумніватися, що ми в ЄС готові прийняти такі заходи, - сказав Хейг журналістам. - Багато сил було вкладено у підготовку більш широких санкцій проти Росії.

"Остаточне рішення з цього питання буде прийнято в п'ятницю. Я думаю, що до п'ятниці ми побачимо, як Росія реагує на мирний план", - зазначив він.

ЄС вже ввів низку санкцій проти Росії через її дій в Україні, проте поки що ці обмеження не включали в себе значних економічних заходів, оскільки деякі держави-члени блоку побоюються протидії з боку великого постачальника енергоресурсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram