ГоловнаПолітика

До складу Росії хочуть 18% донеччан

За єдину Україну виступили дві третини жителів міста

До складу Росії хочуть 18% донеччан
Фото: Макс Левин

18,2% жителів Донецька виступають за відокремлення області від України і входження до складу Росії.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Інститутом соціальних досліджень і політичного аналізу за ініціативою Коаліції громадських організацій Донецька, повідомляє "Остров".

Половина жителів Донецька (50,2%) висловилися за збереження унітарного устрою, який не передбачає переходу до федеративного устрою. При цьому 31,6% з прихильників унітарного устрою вважають, що регіонам слід надати більш широкі економічні та податкові повноваження.

У свою чергу 15,5% респондентів заявили, що хотіли б бачити Україну, яка складається з декількох федеральних округів, одним з яких і буде Донецька область

Відокремлення від України та входження до складу РФ хочуть тільки 18,2% учасників опитування, і всього лише 4,7% донеччан готові жити в незалежній від усіх Донецькій республіці.

Опитування проводилося серед мешканців міста з 26 по 28 березня 2014 року за вибіркою, репрезентативною для всього дорослого постійного населення Донецька. Відбір респондентів проходив за багатоступеневою квотною вибіркою. Гранична похибка результатів становить 4,5% (з рівнем значущості в 95%).

Нагадаємо, диверсанти, які захопили будівлю Донецької обладміністрації, проголосили Донецьку республіку і виступили за її входження в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram