ГоловнаПолітика

Сепаратисти проголосили створення Незалежної Донецької республіки

Легітимної сесії Донецької облради не скликали

Сепаратисти проголосили створення Незалежної Донецької республіки
Фото: EPA/UPG

Сепаратисти, які захопили Донецьку обласну раду, заявили про створення Незалежної Донецької республіки в складі Росії. Це рішення було ухвалено на позачерговій сесії самопроголошеної "народної ради" Донецької області і повідомлено провідним учасником мітингу біля стін будівлі обласної ради, інформує "ОстроВ".

Промовець оголосив, що із цього моменту створено Незалежну Донецьку республіку.

Натовп зустрів цю заяву оваціями і криками "Росія, Росія". Згодом оратор додав, що це рішення ухвалено на позачерговій сесії.

Нагадаємо, сепаратисти вимагали ухвалити це рішення на легітимній сесії обласної ради, однак депутати не зібралися, тому їх "позбавили" мандатів і "сформували народну обласну раду".

Водночас мітингувальники продовжують зміцнювати барикади, підвозять автомобільні покришки. Зі сцени просять про допомогу. Поруч із барикадами стоять бочки з пальною сумішшю, які активісти готові в разі потреби підпалити.

Нагадаємо, вчора, 6 квітня, сепаратисти захопили Донецьку ОДА. Загарбники зачитали резолюцію, в якій вимагають негайного скликання позачергової сесії Донецької обласної ради й ухвалення нею рішення про проведення референдуму про входження до складу Росії.

Учора сепаратисти висунули ультиматум: якщо до опівночі 6 квітня не скличуть сесію, то сепаратисти "розпустять обласну раду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram