ГоловнаПолітика

МЗС не має наміру пред'являти Росії претензії через справу Развозжаєва

Зовнішньополітичне відомство посилається на відсутність підстав.

МЗС не має наміру пред'являти Росії претензії через справу Развозжаєва

МЗС України не має інформації, яка б давала підстави висувати Росії претензії через справу російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва.

Про це ZN.UA повідомило джерело в українському зовнішньополітичному відомстві.

"МЗС України не має інформації, наданої правоохоронними органами України, яка давала б нам підстави звертатися до російської сторони з проханням дати роз'яснення з приводу ситуації, що виникла навколо пана Развозжаєва", - повідомило джерело.

Більш того, відзначив співробітник МЗС, за інформацією Державної прикордонної служби, Развозжаєв залишив територію України добровільно.

"Відповідно, в українського зовнішньополітичного відомства на цю мить немає легітимних причин для того, щоб висловлювати протест або яким-небудь іншим чином реагувати, звертаючись до МЗС Російської Федерації", - заявив співрозмовник.

Видання зазначає, що мовчання офіційного Києва у справі Развозжаєва зміцнює впевненість західних дипломатів у тому, що опрація російських спецслужб пройшла в тісній взаємодії з українськими органами.

Нагадаємо, 21 жовтня Леоніда Развозжаєва було заарештовано. У Слідчому комітеті РФ заявили, що він сам з'явився з зізнанням. Однак пізніше Развозжаєв заявив, що його було викрадено російськими силовиками в Києві і відмовився від зізнання, пославшись на те, що воно була написане під тиском.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram