ГоловнаПолітика

В УНІАНі заборонили "чіпати" Януковича

Нове керівництво пригрозило редакторам звільненням.

В УНІАНі заборонили "чіпати" Януковича

П'ять редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру.

Про це йдеться в їх заяві, яку наводить "Українська правда".

"Гендиректор УНІАНу Вадим Осадчий довів до відома редакторів сайту УНІАН Любові Жаловаги і Валентини Романенко, що на підставі службової записки керівника інтернет-проектів УНІАНу Миколи Кондратенка кожна з них оштрафована на 200 гривень за оприлюднення на сайті новини "На Банковій - пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою", - повідомляють журналісти.

У новині говорилося про акції на захист Біличанського лісу.

Заяву підписали старший редактор сайту Любов Жаловага, редактори сайту Валентина Романенко, Наталя Овдієнко, Роман Романюк, Наталія Негрей.

"Заяві про штрафи передувало розпорядження зняти новину з сайту. Розмова з Кондратенком і Осадчим звелася до з’ясування питання "Навіщо ви зачіпаєте Януковича?", - вказують журналісти.

"Після нашої заяви про наміри оприлюднити зміст розмови і факти цензури на сайті керівництво, передчуваючи наслідки для себе, спочатку дало задній хід, а потім почало вдаватися до шантажу", - додали вони.

"Ми заявляємо, що вирішивши оприлюднити цю інформацію, віддаємо собі звіт у нерівності сил, але вже спрацював ефект пружини. Ми були свідомі, що зі зміною керівництва зміняться і правила гри, але ми, як могли, старалися зберегти обличчя сайту у надії на тимчасовість ситуації та кращі часи", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, навесні в УНІАНі змінилося керівництво. Колектив агентства майже відразу ж заявив про випадки цензури з боку нових керівників.

УНІАН входить у медіахолдинг Ігоря Коломойського разом з телеканалами 1+1, Сіті, 2 +2, ТЕТ, сайтами ТСН.ua, Главред, Телекритика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram