ГоловнаПолітика

Об'єднана опозиція передумала формувати уряд

"Дядя", який сидить в офісі прем'єр-міністра, взагалі нічого не вирішує, заявив Яценюк.

Об'єднана опозиція передумала формувати уряд
Фото: byut.com.ua

Об'єднана опозиція не формуватиме уряд навіть у разі перемоги на виборах.

Про це заявив глава ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Опозиція ні за яких обставин не братиме участь у формуванні уряду. Зараз і посади такої, як прем'єр-міністр, не існує. Ні, є дядя, який сидить в офісі прем'єр-міністра, гарною мовою розповідає про "попередників", але ця людина взагалі нічого не вирішує. Він тільки витрачає державні кошти на утримання свого офісу", - сказав Яценюк на прес-конференції в середу у Львові.

І як тільки ми переможемо на виборах - Сергія Соболєва призначимо прем\'єр-міністром України

— Арсеній Яценюк

"Все вирішує Президент Янукович, і жодної співпраці з цим Президентом в частині кадрових призначень бути не може. Єдина співпраця - ми будемо ухвалювати наші закони і вимагати їх підписання у Януковича, і нехай спробує ці закони заветувати", - додав він.

За словами Яценюка, український уряд може бути сформовано тільки новим демократичним президентом, і це означатиме, що Об'єднана опозиція візьме всю повноту відповідальності за ситуацію в країні на себе.

"Тому що зараз всю повноту відповідальності несе особисто Президент Янукович. У нього є необмежені повноваження, йому підпорядкований парламент, у нього є ручний прокурор, ручна СБУ, ручні всі органи місцевої влади. Тому коли вони розповідають, що у них щось не вийшло, то нехай скажуть, що їм ще треба, щоб вийшло хоча б що-небудь", - сказав один з лідерів Об'єднаної опозиції.

Напомним, 16 октября Яценюк заявлял, что после победы демократических сил на парламентских выборах премьер-министром Украины станет бютовец Сергей Соболев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram