ГоловнаПолітика

МОЗ не може вирішити без німецьких лікарів, що робити з Тимошенко

Відомство направило офіційно лист в МЗС.

МОЗ не може вирішити без німецьких лікарів, що робити з Тимошенко
Фото: стоп-кадр с видеоролика

МОЗ просить МЗС запросити лікарів берлінської клініки "Шаріте" для вирішення питання про переведення екс-прем'єра Юлії Тимошенко з лікарні "Укрзалізниці" в Качанівську колонію.

Як повідомили в прес-службі МОЗ, Міністерство охорони здоров'я звернулося до Міністерства закордонних справ з офіційним листом. У зв'язку з тим, що відповідальність за організацію і ефективність проведення реабілітаційного курсу Тимошенко в харківській лікарні несуть представники клініки "Шаріте", українська частина Міжнародної медичної комісії вважає, що не уповноважена одноосібно ухвалювати рішення про виписку пацієнтки.

Представники Міжнародної медичної комісії готові провести засідання в будь-який зручний для німецької сторони час.

Захисники екс-прем\'єра вже не знають, що ще нового придумати, щоб повернути Юлію Володимирівну в медіапростір. Це сьогодні основна мета, адже рейтинги їхньої політичної сили падають, а люди від концертів екс-глави уряду вже втомилися.

— Валерій Бондик, Партія регіонів

Зазначимо, останнє засідання Міжнародної медичної комісії відбулося у Харкові за участю Карла Макса Айнхойпля, Лутца Хармса і Анетт Рейсхауер 14 жовтня. За результатами роботи комісії спільно було ухвалено рішення про продовження термінів перебування Тимошенко в стаціонарному закладі.

Нагадаємо, 19 жовтня Тимошенко звернулася із заявами до начальника Качанівської виправної колонії та головного лікаря харківської лікарні №5 з вимогою припинити її лікування та перевезти в тюремну камеру.

Екс-прем'єр вважає неможливим продовжувати лікування під постійним наглядом прихованих відеокамер, записи з яких оприлюднені в Інтернеті.

Об'єднана опозиція звернулася до генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням порушити кримінальну справу за фактом незаконного відеоспостереження за колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і поширення цих записів в Інтернеті.

Вчора Держпенітенціарна служба звернулася в МОЗ з проханням дати роз'яснення, чи залишати екс-прем'єра Юлію Тимошенко в лікарні "Укрзалізниці", чи переводити в Качанівську колонію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram