ГоловнаПолітика

Мельниченко подав до суду на Турчинова і п'ять ЗМІ

Екс-майору не сподобалися коментарі про його неохайність.

Мельниченко подав до суду на Турчинова і п'ять ЗМІ
Николай Мельниченко
Фото: www.segodnya.ua

Екс-майор Микола Мельниченко подав позови до заступника глави "Батьківщини" Олександра Турчинова, партії "Батьківщина" і до низки ЗМІ.

Про це повідомив адвокат Мельниченка Микола Неділько на прес-конференції.

Екс-майор вимагає спростувати заяви про недостовірність оприлюдненої ним інформації про причетність Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня.

За словами Неділька, всього в інтересах Мельниченка подано 9 позовних заяв, з яких три - в Шевченківський районний суд Києва і 6 - в Печерський.

Адвокат уточнив, що два позови подано до Турчинова і партії "Батьківщина" щодо поширення ними "свідомо неправдивої, недостовірної інформації на прес-конференції, яка відбулася 17 вересня цього року".

"На прес-конференції Турчинов заявляв, що "комерціалізація екс-майора Мельниченка призвела до того, що він почав співпрацювати з Генпрокуратурою", - повідомив адвокат.

Крім того, адвокат зазначив, що відповідачами за іншими позовами є ЗМІ, які оприлюднили нібито неправдиву інформацію про Мельниченка. Втім, він уточнив, що ці позови є "суто формальними", оскільки мова йде про коментарі деяких осіб щодо Мельниченка. Неділько зазначив, що фактично відповідачами мають виступати ці особи-коментатори, але оскільки зараз не можна встановити їх контакти, то ЗМІ залучаються для того, щоб вони надали координати цих осіб.

Мельниченко давно не викликає довіри. Він давно багато обіцяє і вважає, що має на плівки монополію. При цьому він досить полохлива і боягузлива людина

— Володимир Ар'єв, депутат від фракції НУ-НС

Неділько додав, що, зокрема, відповідачами є інформаційне агентство "Українські новини", яке оприлюднило коментар адвоката Павла Лазаренка Марини Довгополої; видання "Главком", яке опублікувало коментар екс-генерального прокурора Святослава Піскуна; "Голос.UA", яке подало коментар нідерландського правозахисника Олександра Міцца; українська редакція "Радіо Свобода" за статтю адвоката Дмитра Поїзда.

До видання "Газета.ua", яке поширило коментарі політологів Вадима Карасьова, Дмитра Видріна, Сергія Тарана, подані три позови.

"Але це формальні позови до ЗМІ, оскільки до них ми претензій не маємо. Майнових претензій до ЗМІ не буде", - підкреслив Неділько, додавши, що у позовах вимагається лише вибачень.

Нагадаємо, 15 вересня Мельниченко на своїй сторінці в Facebook написав, що екс-прем'єр Павло Лазаренко 1996 року організував вбивство Щербаня, а Тимошенко і партнер Лазаренка по бізнесу Петро Кириченко нібито сплатили послуги кілера.

У ВО "Батьківщина" слова Мельниченка спростували і заявили, що його заяву підготовлено на замовлення Адміністрації Президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram