ГоловнаПолітика

ЄС закликав Україну забезпечити прозору діяльність ЦВК і журналістів на виборах

Майбутні вибори стануть "лакмусовим папірцем" української демократії.

ЄС закликав Україну забезпечити прозору діяльність ЦВК і журналістів на виборах

Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон і комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле закликають владу України негайно вирішити проблеми рівного доступу кандидатів до ЗМІ та прозорості в діяльності Центральної виборчої комісії.

Про це йдеться в їхній спільній заяві, повідомляє прес-служба ЄС.

У ЄС також нагадали, що майбутні вибори стануть "лакмусовим папірцем" української демократії.

"Ми вітаємо готовність влади працювати в тісному контакті з місією зі спостереження за виборами ОБСЄ для того, щоб гарантувати проведення виборів відповідно до міжнародних стандартів. Закон про вибори, ухвалений у листопаді 2011 р., слід шанувати і застосовувати так, щоб не виникало сумнівів у справедливості виборчого процесу... Ми закликаємо українську владу стежити за першими висновками Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ", - наголошено у зверненні.

"Існує також нагальна необхідність забезпечити повну прозорість діяльності Центральної виборчої комісії, прояснити питання, що стосуються складу окружних і дільничних виборчих комісій", - йдеться у зверненні.

"Значна нестача політичного плюралізму на телебаченні дуже турбує і вимагає негайних дій, щоб визначити чітку процедуру для ЗМІ, аби забезпечити збалансоване висвітлення, а також для компетентних органів з моніторингу дотримання правил", - написано в заяві.

Вони також вкотре висловили жаль у зв'язку з тим, що наслідки судових процесів, проведених не відповідно до міжнародних стандартів, перешкодили представникам опозиції брати участь у виборах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ країн - членів Європейського Союзу не будуть обговорювати питання майбутніх відносин з Україною до проведення виборів у Верховну Раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram