ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Балога: "УДАР" може зайняти на виборах не третє місце, а перше

Міністр дивується, чому фаворитами вважають ПР

Балога: "УДАР" може зайняти на виборах не третє місце, а перше
Фото: Макс Левін

Політична сила Віталія Кличка на виборах депутатів Верховної Ради може зайняти перше місце.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua висловив міністр МНС Віктор Балога.

Відповідаючи на питання про "електоральний феномен Тимошенко" - коли політсила під проводом колишньої прем'єрки набирає за фактом голосів більше, ніж їй зазвичай прогнозують, Балога сказав: "Цього разу буде феномен Кличка". "Чому ви переконані, що першість на виборах - за ПР? Усяке буває", - додав він.

Однак, на думку Балоги, "за оптимістичними прогнозами, ПР набере десь 150 мажоритарників, ще 70 пройдуть за списком. Плюс комуністи - і влада має більшість".

Разом із тим екс-голова секретаріату Президента Ющенка вважає нинішню діяльність свого колишнього шефа "проектом влади". Таким самим, як "проект Королевської".

Однак аргументувати свою позицію міністр відмовився.

Окрім того, в інтерв'ю Балога висловив переконання, що нове скликання Верховної Ради відіграватиме важливу роль у підготовці до виборів 2015 року.

"Якщо парламентські вибори визнають демократичними, сьома ВР буде відігравати серйозну роль у проведенні президентської кампанії у 2015-му. Дуже серйозну, повірте", - резюмував голова МНС.

Докладніше про перебіг виборчої кампанії та можливі результати парламентських виборів читайте в інтерв'ю "Віктор Балога: "Якби 2007-го Ющенко дотримав слова і зробив Януковича прем'єром, сьогодні він не був би Президентом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram