ГоловнаПолітика

У Луганську на три дні заборонили політичні акції

У місті пройде Міжнародний економічний форум.

У Луганську на три дні заборонили політичні акції

У зв'язку з проведенням Луганського міжнародного інвестиційного форуму виконком Луганської міської ради заборонив проведення політичних заходів у центрі міста.

Зокрема, сьогодні виконавчий комітет міськради ухвалив рішення заборонити з 10 по 13 жовтня включно проведення акцій, мітингів, пікетів тощо представникам усіх політичних партій і громадських організацій на вул. Коцюбинського, біля обласного російського драматичного театру, і на пл. Героїв ВВВ, 9, крім заходів, організованих в рамках проведення щорічного Луганського міжнародного інвестиційного форуму.

Як пояснюють у міськраді, це роблять задля забезпечення громадського порядку, щоб запобігти правопорушенням і злочинам.

Коментуючи це рішення, луганський міський голова Сергій Кравченко зазначив, що Міжнародний економічний форум, який проходитиме цими днями, - це реальні кроки до економічного розвитку та добробуту регіону. В рамках форуму очікується підписання найважливіших інвестиційних контрактів і договорів.

"Це дозволить нашим підприємствам отримувати стабільний дохід від своєї діяльності, розвивати економіку міста та області, створювати нові робочі місця, підвищити рівень життя всіх жителів Луганщини. Ми займаємося реальною роботою. У нас немає часу розмахувати прапорами. І ми не маємо морального права на догоду будь-яким політичним амбіціям ставити під загрозу зрив такого масштабного, соціально та економічно важливого заходу. Саме тому ми і прийняли таке рішення", - наголосив Сергій Кравченко.

Нагадаємо, у понеділок, 8 жовтня, перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Едуард Лозовський висловив сподівання, що представники КПУ не наполягатимуть на проведенні 13 жовтня заходів за участю їхнього лідера на Театральній площі в Луганську, де в рамках Міжнародного інвестиційного форуму пройде сільськогосподарська виставка.

За його словами, в міськраді комуністам запропонували провести свої заходи або біля пам'ятника Ворошилову, або пам'ятника Шевченкові, або на вулиці "Луганської правди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram