ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Суд дозволив мітингувати в Чернігові

Сьогодні Яценюк зустрінеться з виборцями.

Суд дозволив мітингувати в Чернігові
Фото: manyunya.com

Увечері 30 вересня Київський апеляційний адмінсуд задовольнив скаргу Об'єднаної опозиції і дозволив проведення мітингу на Червоній площі Чернігова 1 жовтня.

Основною мотивацією Київського апеляційного адмінсуду було те, що такі рішення судів порушують принцип рівних прав учасників виборчого процесу на агітацію. Крім того, місцева влада не надала достатніх доказів небхідності заборони мітингу Об'єднаної опозиції, повідомляє прес-служба "Фронту Змін".

Об'єднана опозиція наголошує, що рішення Київського апеляційного адмінсуду засвідчило повну протиправність і незаконність рішення Чернігівського окружного адмінсуду та спроби влади використовувати адміністративний ресурс для того, щоб перешкодити діяльності "Батьківщини".

Зустріч голови ради Об'єднаної опозиції Арсенія Яценюка з мешканцями Чернігівської області призначена на 19:00.

Нагадаємо, в Чернігові суд двічі забороняв проводити мітинг прихильників Об'єднаної опозиції на Червоній площі міста, запланований на 1 жовтня.

29 вересня суд задовольнив позов Чернігівської міськради до Чернігівської обласної організації партії "Фронт Змін", в якому міська рада вимагала заборонити мітинг Об'єднаної опозиції 1 жовтня. Суд мотивував своє рішення тим, що місцева влада й органи самоврядування нібито не можуть забезпечити охорону громадського порядку під час мітингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram