ГоловнаПолітика

МОЗ буде скаржитися на Тимошенко німецьким лікарям

Кілька сотень сеансів реабілітаційних процедур для Тимошенко - це не зовсім нормально.

МОЗ буде скаржитися на Тимошенко німецьким лікарям
Фото: www.lrp.lt

Наступного тижня українські лікарі очікують прибуття німецьких колег, із якими обговорять ситуацію з лікуванням екс-прем'єрки Юлії Тимошенко.

"Ми очікуємо, що наступного тижня - радше за все, у вівторок - до Харкова прибуде лікар клініки "Шаріте", можливо, це буде Аннет Рейсхауер. Буде зібрана комісія медиків, і нам належить обговорити багато питань, особливо у світлі останніх подій", - заявив заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Толстанова, українські лікарі поінформують німецьку сторону про поведінку пацієнтки Тимошенко і про її відмови дотримуватися рекомендацій.

"Перше питання - це, звичайно, поведінка пацієнтки, зокрема, її відмови від виконання рекомендацій, точніше навіть самовільне визначення графіка процедур, тобто перенесення ранкових процедур на вечір, відмова від деяких з них на користь якихось своїх зустрічей тощо", - пояснив він.

Заступник міністра так само повідомив, що на обговорення винесуть питання подальших дій українських медиків.

"Як відомо, пацієнтка Тимошенко вже майже півроку перебуває у стаціонарі. Це безпрецедентний випадок. Німецькі лікарі про це не раз уже говорили, адже ні європейська, ні міжнародна практика не знають таких випадків, якщо говорити про ті проблеми, з якими ми маємо справу. І медики прекрасно розуміють, що кілька сотень сеансів реабілітаційних процедур - це не зовсім нормально. Отже, нам потрібно розуміти й обговорити, що і як робити далі", - сказав Толстанов.

Нагадаємо, раніше Державна пенітенціарна служба України заявила про намір ініціювати питання доцільності подальшого перебування Тимошенко в ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" (Харків).

При цьому в партії "Батьківщина" розцінюють припинення лікування Тимошенко в лікарні "Укрзалізниці", як "помсту режиму Януковича "за відеозвернення, в якому вона закликає співвітчизників на виборах висловити свій протест корупційній владі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram