ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Соціолог розповіла, за яких умов "Свобода" пройде в Раду

Ірина Бекешкіна впевнена, що рейтинги партії "Україна - Вперед!" "натягують шахраї".

Соціолог розповіла, за яких умов "Свобода" пройде в Раду
Фото: http://www.radiosvoboda.org

Директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна допускає проходження партії "Свобода" в парламент.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Таке було 2002 року: коли під час опитувань БЮТ не дотягував до виборчого бар'єра, то багато людей, які мали намір голосувати за "Нашу Україну", вирішили, що "Наша Україна" однаково пройде, а щоб пройшов БЮТ, то треба за них проголосувати. І БЮТ набрав непоганий відсоток. Припускаю, що таке може статися зі "Свободою" на цих виборах", - зазначила Ірина Бекешкіна.

"Прихильники "Свободи" можуть загітувати друзів. А щодо Королевської (Наталії Королевської, лідера партії "Україна - Вперед!"), то ми бачимо, що готується ґрунт, нібито соціологічні дослідження вже показують, що вона проходить. Тут може бути інша закономірність, коли її таки протягнуть", - зазначила директор Фонду "Демократичні ініціативи".

За її словами, соціологічні служби, які виконують замовні соцопитування, "об'єднує те, що в них проходить Королевська".

"А це не тільки PolitLab, був ще New Image Marketing Group, був Інститут досліджень регіонального розвитку України... Але я не думаю, що Королевська така потужна... Цілком очевидно, для чого це робиться і ким це робиться", - сказала Ірина Бекешкіна.

Нагадаємо, напередодні Віталій Кличко заявив, що партія "УДАР" ніколи не замовляла соцопитувань, які штучно "підтягували б" їй рейтинги. Так він відреагував на сумніви декотрих політологів в об'єктивності соцопитувань, у яких "УДАР" обігнав Об'єднану опозицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram