ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Міліція розшукує автора бігборда "бабусі з котом"

Максима Голосного звинувачують у розтраті 4,5 тис. грн.

Міліція розшукує автора бігборда "бабусі з котом"
Фото: http://censor.net.ua

Автор гучного бігборда "Дізналася, що онук проголосував за "Регіони", переписала хату на кота" Максим Голосний повідомив, що перебуває в розшуку за звинуваченням у справі про розтрату 4,5 тис. грн.

Стаття, за якою його звинувачують (ст. 191, ч. 2), передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Автор бігборда зазначив, що цю кримінальну справу порушили ще в листопаді 2011 року "за фактом скоєння". Але тоді Голосний, який займав посаду голови сільради Єлизаветівка, не фігурував як підозрюваний. Проте вже через місяць після скандалу з бігбордами і висунення Голосного кандидатом у депутати слідчий перекваліфікував справу і висунув йому звинувачення в розтраті майна.

"Сумою збитків нібито заявлено 4,5 тис. гривень. Це автомобіль, який зберігався на моїй земельній ділянці, тому що немає гаража. Заявлено талони на 500 літрів бензину А-95, ноутбук і телефон. Адвокат сказав, що якось ціни не збігаються. Не можуть усі ці речі коштувати 4,5 тис. грн", - повідомив він.

Ноутбук, мобільний телефон і талони, за словами Голосного, зберігалися в службовому кабінеті. Проте чи є ці речі там тепер, він не знає, тому що після його звільнення з посади голови сільради в кабінеті проводили обшук, туди проникали невідомі особи, а прокуратура відмовляється розглядати його заяву і проводити відповідні слідчі дії щодо цих фактів.

Як повідомляли раніше, в Україні вибухнув скандал навколо бігборда на в'їзді в Дніпродзержинськ. На рекламному плакаті зображена бабуся, яка "переписала свій будинок на кота", тому що онук "проголосував" за Партію регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram