ГоловнаСуспільствоПодії

У міліції вбивцю охоронців вважають психом

Психологи дотримуються іншої думки.

У міліції вбивцю охоронців вважають психом
Фото: Стоп-кадр с записи камеры видеонаблюдения

Правоохоронці схиляються до думки, що вбивця трьох охоронців у торговому центрі "Караван" - психічно хворий.

Натомість психологи, яким показали відео злочину, впевнені у зворотному. Експерти стверджують, що чоловік приходив у торговий центр не вбивати. Але охоронці загнали його в глухий кут - і він був змушений вдатися до зброї.

"Вражає міміка, дуже спокійна міміка цієї людини. Тупа фізія, як кажуть. Ці вбивства - вони дуже автоматизовані, тобто немає розмахування, погроз, не цілиться кудись, просто підняв і вистрілив. Цей автоматизм просто вражає", - зазначив професор психології Олег Чабан.

Тим часом міліція здійснює поквартирні обходи в столичних масивах, зокрема на Оболоні, де розташований ТРЦ "Караван".

"З правоохоронцями тут поспілкувався мало не кожен мешканець району", - йдеться в сюжеті.

Основним підозрюваним залишається 26-річний киянин, якого все ще шукають.

"Подібність людини, яка була на екранах, і тієї, яку зараз шукає міліція - фотографічна. Коли встановлять місцезнаходження, порівняють відбитки пальців і вже зрозуміють на 100%, це ця людина, чи можна підозрювати у скоєнні цього злочину", - розповів представник МВС Володимир Поліщук.

Водночас у ТРЦ "Караван" спростували інформацію про те, що на момент стрілянини в кімнаті охорони знаходилися люди, які не мають стосунку до служби безпеки.

Нагадаємо, 26 вересня в столичному торгово-розважальному центрі "Караван" відвідувач, якого викрили у крадіжці, зчинив стрілянину із вогнепальної зброї по співробітниках приватної охорони, внаслідок чого троє чоловіків загинули на місці. Сам злочинець устиг втекти.

Охоронця, який вижив під час стрілянини, прооперували в Київській лікарні швидкої допомоги. Його стан оцінюють як дуже тяжкий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram