ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Кілька десятків мажоритарників відмовилися боротися за крісла в Раді

Активно відмовлялися від боротьби в Одеській області.

Кілька десятків мажоритарників відмовилися боротися за крісла в Раді
Фото: http://obozrevatel.com

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію ще 19 кандидатів у депутати, які балотувалися до Верховної Ради в одномандатних виборчих округах.

Відповідні рішення ухвалено сьогодні на засіданні ЦВК на підставі заяв кандидатів про відмову балотуватися.

Від боротьби за депутатський мандат відмовилися відразу семеро кандидатів у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №31 (м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область). У подальших виборчих перегонах у цьому окрузі залишаються 9 із 16 зареєстрованих раніше кандидатів, зокрема висуванець Партії регіонів, перший заступник міського голови Кривого Рогу Костянтин Павлов.

Громадська думка завчасно запрограмована на те, що якщо в нашій державі вибори, то обов\'язково вони є фальсифікованими. Є навіть політичні сили, які за останні 8 років складовою частиною своєї виборчої кампанії завжди робили прогнози про фальсифікації.

— член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський

Окрім того, ЦВК скасувала реєстрацію відразу п'яти кандидатів у народні депутати, які балотувалися як самовисуванці в смт Ширяєве Одеської області. Боротьбу за депутатський мандат у цьому окрузі продовжуватимуть 6 з 11 зареєстрованих раніше кандидатів, зокрема висуванець Партії регіонів, голова правління ПАТ "Місто Банк" Іван Фурсін.

Таким чином, станом на 29 вересня із виборчої кампанії вибув 91 кандидат у депутати, зокрема двоє - за рішенням суду, 88 - за власною заявою про відмову балотуватися у Верховну Раду України, один - у зв'язку зі смертю. Свою

борьбу за депутатский мандат у 225 одномандатних виборчих округах продовжує 3 041 кандидат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram