ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У ЦВК запевняють, що ними неможливо маніпулювати

Охендовський сподівається, що на цих виборах вдасться уникнути повторення Майдану.

У ЦВК запевняють, що ними неможливо маніпулювати
Фото: news2000.com.ua

Представник Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявляє, що члени комісії є аполітичними.

Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії "5 канал" 25 вересня.

"У ЦВК немає представників будь-якої політичної партії, оскільки після призначення члени ЦВК дали присягу дотримуватися позапартійної позиції і забезпечувати реалізацію і захист виборчих прав громадян України. Представників політичних сил нині в ЦВК немає", - розповів Охендовський.

Він також висловив упевненість у відповідальності членів виборчих комісій та їхній об'єктивності.

"Рівень довіри до виборів у нашій державі, на мій погляд, набагато нижчий, аніж хотілося б бачити. Але він значно вищий, щоб уникнути повторення тих подій, які були 2004 року... Рівень відповідальності членів виборчих комісій вищий. Члени комісій не дозволять собою маніпулювати", - зазначив Охендовський.

Нагадаємо, представник партії "Батьківщина" в Центрвиборчкомі Руслан Князевич заявив, що рішення ЦВК про допуск у серверні окружних комісій тільки голови комісії та операторів системи дає можливість для маніпуляцій.

Зазначимо також, 18 вересня партія ВО "Свобода" оскаржила у Вищому адмінсуді України рішення Київського апеляційного адмінсуду про відхилення позову партії з вимогою включити кандидатури від політсили в дільничні виборчі комісії на виборах Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram