ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У КВУ кажуть, що вибори будуть відносно чесними

Найбільшою проблемою нинішніх виборів є підкуп виборців.

У КВУ кажуть, що вибори будуть відносно чесними
Фото: vlasti.net

Голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що майбутні парламентські вибори будуть відносно чесними.

Про це він заявив, виступаючи на конференції, організованій Європейським політичним центром і фондом "Українська політика".

"Подивимося, як відбудеться голосування, як відбудеться підрахунок голосів, але мені здається, що Україна таки здасть цей іспит. Не на "відмінно", але результат усе-таки буде відображати волевиявлення громадян", - сказав він.

За словами Черненка, найбільшою проблемою нинішніх виборів є підкуп виборців, що його здійснюють як непрямим способом - за допомогою подарунків, роздачі продуктових наборів тощо, так і в прямій формі у вигляді пропозиції заплатити за потрібне голосування.

"Ми закликаємо владу реагувати на це", - сказав Черненко.

При цьому Черненко додав, що вже є декілька судових рішень, коли кандидатам винесено попередження.

Разом з тим, голова Комітету виборців зазначив, що ніяких інших санкцій, окрім попередження, українське законодавство до порушників закону про вибори не передбачає.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович сподівається, що майбутні парламентські вибори пройдуть відповідно до демократичних стандартів.

Також нагадаємо, що Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) відзначає активне використання кандидатами в народні депутати адмінресурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram