ГоловнаПолітика

Українці бояться повідомляти про порушення на виборах

Правоохоронні органи не виконують своїх обов'язків щодо дотримання виборчого законодавства, заявила координатор виборчих програм мережі "Опора".

Українці бояться повідомляти про порушення на виборах

Заступник голови комітету виборців Віталій Тесленко заявив, що громадяни бояться офіційно повідомляти про порушення на виборах і це є причиною бездіяльності правоохоронних органів.

Громадяни бояться офіційно повідомляти про порушення виборчого законодавства, цим обумовлена бездіяльність правоохоронних органів, заявив заступник голови комітету виборців Віталій Тесленко.

За його словами, коли питання доходить до того, щоб люди не просто робили сигнал про порушення, а щоб написали заяву в правоохоронні органи, більшість відмовляються це робити.

"У нас працює в офісі гаряча лінія, туди дзвонять, повідомляють про ті чи інші речі, що є порушення під час виборчої компанії. І коли ти просиш повідомляти в міліцію про речі, які можуть бути їм цікавими, громадяни говорять: "Повідомляйте самі". Ми говоримо, що називайте прізвища, давайте напишемо заяву, ми будемо про це повідомляти - 99% людей взагалі відмовляються говорити про те, що вони будуть фігурувати десь в заявах про ці порушення", - заявив Тесленко.

"Якби правоохоронні органи отримували заяви виборців про порушення виборчого законодавства, я думаю, вони змушені були б реагувати по-іншому", - зазначив він.

У свою чергу координатор виборчих програм громадської мережі "Опора" Ольга Айвазовська заявила в ефірі "5 каналу", що правоохоронні органи не виконують своїх обов'язків щодо дотримання виборчого законодавства під час нинішньої кампанії.

"Правоохоронні органи в період цієї виборчої кампанії звертають увагу тільки на незначні порушення. Наприклад: відсутність вихідних даних в агітаційній продукції, що, безумовно, не впливає на результати виборів, розміщення агітаційних наметів біля проїзних частин і так далі. Я говорю про те, що це симуляція, розумієте", - заявила Айвазовська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram