ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

Янукович: Журавський зрозумів свою помилку

Президент розповів, чому Журавський відкликав законопроект про наклеп.

Янукович: Журавський зрозумів свою помилку

Президент України Віктор Янукович назвав помилкою ухвалення в першому читанні закону, що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович, коментуючи в інтерв'ю журналістам відкликання народним депутатом Віталієм Журавським законопроекту "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність і ділову репутацію людини".

"Журавський не випадково ухвалив рішення про відкликання. Він почув мою точку зору, точку зору своїх однопартійців. Такі рішення приймати в поспіху не можна", - сказав Янукович під час спілкування з журналістами в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба глави держави.

На його думку, автор резонансного законопроекту тепер хоче виправити свою помилку.

Закон про наклеп потрібний, щоби ЗМІ не писали "фігню"

— Ярослав Сухий, депутат від Партії регіонів

Глава держави наголосив на необхідності уважного підходу до підготовки будь-яких законів - особливо тих, які стосуються виконання зобов'язань України перед Радою Європи. "Ми повинні в Україні застосовувати європейські стандарти в усіх напрямках", - додав Янукович.

Президент упевнений, що подібні закони повинні отримувати в тому числі оцінку європейських експертів.

"Якщо ми говоримо, що створюємо для журналістів, для ЗМІ всі умови, а робимо навпаки - цього ніхто не зрозуміє", - сказав Віктор Янукович.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада схвалила в першому читанні проект закону №11013 про введення кримінальної відповідальності за образу та наклеп.

У вівторок, 25 вересня в Інтернеті стартувала акція протесту проти законопроекту про наклеп, ухваленого в першому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram