ГоловнаПолітика

Скандальний закон про мирні зібрання приймуть без Венеціанської комісії, - Оробець

У нинішньому його вигляді проект надає репресивну дубинку.

Скандальний закон про мирні зібрання приймуть без Венеціанської комісії, - Оробець
Фото: Дмитрий Алексеенко

Верховна Рада розгляне скандальний законопроект №2450 "Про мирні зібрання" в четвер, 6 вересня, не чекаючи на висновки Венеціанської комісії

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала народний депутат Леся Оробець.

"Його будуть розглядати в четвер - так вирішила Погоджувальна рада, хоча тільки минулого тижня на вимогу 150 громадських організацій його було відправлено міжнародним експертам", - зазначила вона.

"Режим або не чекає від експертизи нічого втішного для себе, або дуже хоче захиститися перед виборами (або й після них) від гніву громадян", - вважає політик.

Оробець вважає, що в нинішньому його вигляді скандальний законопроект надає владі "репресивну дубинку, яку та не може задіяти на законних підставах", - написала Оробець.

Нагадаємо, якщо цей законопроект ухвалять, він зобов'яже організаторів зборів повідомляти про свій мітинг органи виконавчої влади не менш ніж за два дні до проведення. Представники опозиції вважають, що цього періоду цілком достатньо, щоби будь-який суд заборонив проведення акції. Ба більше - закон чітко не визначає місця, де мітинги проводити заборонено. На практиці це може призвести до того, що місцева влада визначить такими всі можливі для проведення акцій місця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram