ГоловнаПолітика

Ставнійчук розповіла про перепетії під час підготовки законопроекту про мирні зібрання

Радник Президента говорить про незацікавленість політичних сил у затвердженні такого закону.

Ставнійчук розповіла про перепетії під час підготовки законопроекту про мирні зібрання
Фото: Макс Левин

Процес підготовки законопроекту про свободу мирних зібрань ускладнено через небажання деяких політичних сил ухвалювати його до парламентських виборів.

Таке переконання під час засідання Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства висловила голова Координаційної ради, радник Президента України - керівник Головного управління конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України Марина Ставнійчук.

"Останнім часом завдяки ініціативі Координаційної ради практично було відновлено роботу з підготовки нового законопроекту", - сказала вона і додала, що парламент повернувся до другого читання щодо законопроекту номер 2450, аби депутати внесли свої пропозиції щодо поліпшення тексту.

Ставнійчук зазначила, що складність цього законопроекту в тому, що під час затвердження закону про свободу мирних зібрань виникає необхідність "серйозного пошуку компромісу" щодо низки положень інших законів, які також стосуються реалізації законодавства про свободу мирних зібрань.

Таким чином, нагадала вона, під час останнього засідання профільного комітету Верховної Ради України законопроект про свободу мирних зібрань було рекомендовано до ухвалення. І того ж дня на розгляд парламенту було подано законопроект, який стосується змін до інших законодавчих актів у зв'язку з ухваленням цього нормативного документа.

"Сьогодні складність ситуації полягає і в тому, що цей законопроект важко сприймають, у тому числі й політичні сили в парламенті", - сказала Ставнійчук і зазначила, що напередодні парламентських виборів деякі політичні сили не зацікавлені в затвердженні цього закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram