ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Магера: Київський апеляційний суд розглядає ще один позов проти мене

Зареєстровано черговий позов про визнання дій заступника голови ЦВК незаконними.

Магера: Київський апеляційний суд розглядає ще один позов проти мене

У Київському апеляційному суді зараз розглядають іще один позов про визнання дій заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери незаконними.

Про це він повідомив журналістів під час перерви в судовому засіданні ВАСУ, повідомляє УКРІНФОРМ.

"Поки в нас триває розгляд справи у Вищому адміністративному суді України, в Київському апеляційному зареєстровано черговий позов про визнання моїх дій незаконними, також із надуманих причин", - сказав Магера.

Він вкотре стверджує, що його дії як члена ЦВК були законними. "Ба більше, сам позивач не міг назвати жодної норми закону, яку я порушив", - сказав Магера.

"Це обвинувачення є голослівним. Позивач також заявила, що було порушено присягу, але в чому це виявилося, не можу зрозуміти", - зазначив він.

На запитання журналістів, чому позов подали саме на Магеру та Шелудька, заступник голови ЦВК припустив: "Мабуть, перед кимось було поставлено таке завдання. Є певний режисер, який, очевидно, сказав, що позов повинен бути саме до Магери".

Судове засідання продовжать о 15.00.

Нагадаємо, Магера просить Вищий адмінсуд скасувати визнання протиправними його дій при реєстрації депутатом Ради Сацюка.

При цьому він готовий звернутися до Європейського суду з прав людини в разі відмови задовольнити його апеляцію у справі про реєстрацію Сацюка.

19 серпня Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправними дії Магери та члена ЦВК Валерія Шелудька при підготовці розгляду комісією питання про реєстрацію кандидатом у депутати Ради Сацюка та скасував його реєстрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram