ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Шаповал не розуміє, в чому провина Магери та Шелудька

ЦВК несе колегіальну відповідальність за реєстрацію кандидатів у депутати, вважає голова комісії.

Шаповал не розуміє, в чому провина Магери та Шелудька

Голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал вважає, що всі члени комісії несуть колегіальну відповідальність за реєстрацію кандидатів у депутати.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

Під час зустрічі з послом Німеччини в Україні Крістофом Вайлем Шаповал висловив стурбованість щодо рішення Київського апеляційного адміністративного суду про визнання протиправними дій членів ЦВК Андрія Магери та Валерія Шелудька при підготовці розгляду питання про реєстрацію кандидатом у депутати Ради колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка.

За словами голови ЦВК, вперше за історію роботи комісії суд ухвалив рішення про скасування реєстрації кандидата Ради поза рамками відповідного терміну.

"А щодо рішення суду в частині, що стосується двох членів ЦВК, то я взагалі не розумію, в чому полягає їхня провина, адже рішення про реєстрацію відповідного кандидата є колегіальним", - сказав він.

Шаповал також висловив думку, що це рішення суду свідчить про недосконалість виборчого законодавства.

Нагадаємо, 19 серпня Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправними дії Магери та Шелудька при підготовці розгляду комісією питання про реєстрацію кандидатом у депутати Ради Сацюка і скасував його реєстрацію.

Магера оскаржив це рішення у Вищому адміністративному суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram