ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК подасть апеляцію на захист своїх членів

Магера і Шелудько не порушували закону під час реєстрації Сацюка, вважає комісія.

ЦВК подасть апеляцію на захист своїх членів
Михаил Охендовский
Фото: obozrevatel.com

Центрвиборчком подасть апеляцію на рішення суду про визнання протиправними дії її членів Андрія Магери та Валерія Шелудька.

Про це на брифінгу повідомив член ЦВК Михайло Охендовський.

Він зазначив, що рішення Київського апеляційного адмінсуду ще не набуло чинності, а 21 серпня спливає термін для подачі апеляції у Вищий адміністративний суд.

"Завтра така апеляційна скарга подаватиметься у Вищий адміністративний суд України. На нараді ми обговорювали саме рішення (про реєстрацію Сацюка) і дійшли одностайного висновку про те, що ми не вбачаємо в діях наших колег тих порушень, на які вказав суд", - сказав Охендовський.

При цьому член ЦВК не виключив, що окремі апеляційні скарги на рішення суду будуть подані й особисто членами комісії, дії яких визнані протиправними.

Нагадаємо, Київський апеляційний адміністративний суд 19 серпня визнав протиправними дії членів ЦВК Андрія Магери та Валерія Шелудька під час підготовки розгляду ЦВК питання про реєстрацію кандидатом у депутати Ради колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка і скасував його реєстрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram