ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Члени ЦВК від опозиції опинилися під загрозою звільнення

Підставою для скасування реєстрації Сацюка стало непроживання його на території України протягом останніх п'яти років.

Члени ЦВК від опозиції опинилися під загрозою звільнення
Фото: gdenovosti.net

Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення про реєстрацію екс-першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у депутати в окрузі №62 в Житомирі.

Таке рішення суд виніс у неділю ввечері, повідомляє "Українська правда".

"Визнати протиправною та скасувати постанову ЦВК від 3 серпня 2012 року в частині реєстрації Володимира Сацюка кандидатом у народні депутати", - сказано в рішенні суду.

Підставою для скасування реєстрації Сацюка стало непроживання його на території України протягом останніх п'яти років.

Рішення про скасування реєстрації Сацюка суд виніс за позовом кандидата в одному з округів Києва Ганни Федорченко (висунута від Молодіжної партії), тимчасом як Сацюка було зареєстровано кандидатом в окрузі у Житомирі.

Разом із Сацюком у цьому окрузі до парламенту балотується голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук.

Крім скасування реєстрації Сацюка, суд також визнав протиправними дії двох членів Центрвиборчкому від опозиції - Андрія Магери та Валерія Шелудька.

"Визнати протиправними дії члена ЦВК Андрія Магери при підготовці до розгляду на засіданні ЦВК від 3 серпня 2012 року питання про реєстрацію кандидатом у депутати в 62 окрузі Володимира Сацюка", - зазначено в рішенні суду.

"Визнати протиправними дії члена ЦВК Валерія Шелудька з повернення скарги кандидата Федорченка без розгляду та невнесення на розгляд ЦВК питання про скасування реєстрації Володимира Сацюка кандидатом у депутати", - також сказано в рішенні.

Окремою постановою суд постановив "про вказані порушення, допущені членами ЦВК Шелудьком і Магерою, довести до відома Президента України та голову ЦВК для вживання відповідних заходів".

У мотиваційній частині окремого визначення дії членів ЦВК трактовано як порушення присяги.

Як відомо, питання про звільнення членів ЦВК розглядає Верховна Рада за поданням Президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram