ГоловнаБлогиБлог Виталия Тараненко

Якби не Партія регіонів… (ФОТО)

Розрекламований на Хмельниччині громадський форум “За чесні вибори, за Партію регіонів” відбувся. На жаль, нічого нового партія влади так і не запропонувала виборцям. Крім пафосно-совкового настрою, який панував зі сцени регіоналів. Команда губернатора Василя Ядухи підібрала для прямої мови, можливо, хороших фахівців своєї галузі, але нікудишніх політичних гуру.

Приміром, чого вартував спіч лікаря вищої категорії, кандидата медичних наук Володимира Монастирського! Він, як табличку множення, “з автомата” випалив досягнення діючої влади. “Партія регіонів створить доступну та якісну медицину. Для цього буде збільшено оклади медикам — до 8 тис. грн, молодшому персоналу — до 5,5 тис. грн”, — поставив перед фактом Мінфін молодий лікар. “Заряджений” медик, здається, й сам не зрозумів, що наговорив сім мішків дурниць. Сьогоднішня середня температура по лікарнях Хмельниччини щодо рівня заробітних плат ледве перевищила 2000 гривень.

Електорат військових репрезентував підполковник запасу Збройних Сил України Сергій Ніколайчук. Занурившись у статистичну багнюку, носій погонів наголосив, що пенсія військовослужбовців з 1 липня цього року збільшилася на 11 відсотків. За останні два роки військовослужбовці краю одержали 200 квартир. “Армія побачила реальне покращення життя… (від неймовірного хвилювання полковник кілька разів збивався з думок, але, врешті-решт, програмний матеріал видав на-гора). — Військові впевнені і підтримують на парламентських виборах Партію регіонів”.

Далі всіх зайшов представник малого та середнього бізнесу з Нетішина Михайло Калінін. Він зізнався, що з обережністю віднісся, коли до влади прийшли регіонали. “Руки опускались, но прошло время, и мы видим, что новая власть ищет пути диалога — сейчас без проблем можна открыть дело, упростили налоговые документы. Влада хочет европейский способ жизни”, — медово розмірковував він. А Податкові майдани за часів біло-блакитних — це та незручна сторінка історії, яку при нагоді можна прогорнути. Що, власне, й зробив підприємець.

Що стосується адмінресурсу, від якого постійно обтрушується Партія регіонів. Голова Хмельницької облдержадміністрації озвучив цифру, що на громадський форум з’їхалося близько 6 тис. людей. Мовляв, це винятково регіонали і комар носа не підточить. Тут дійсно з посадовцем важко посперечатися, якщо тільки у держслужбовців за останні роки не сталося роздвоєння особистості — на політичну. Як-от, помічений на форумі голова Ярмолинецької райдержадміністрації і за сумісництвом керівник районної ПР Валерій Кадиш.

Яскравий приклад негласної “співпраці” влади і її робітників засвідчив жовтий лозунг: “ДП Красилівський агрегатний завод — за чесні вибори!”. Як відомо, це державне підприємство входить до структури Мінпромисловості і виробляє побутові опалювальні апарати. Політінформація, що відволікла від верстатів робітників заводу, гарантувала останнім стабільний заробіток в обмін на майбутню підтримку партії влади.

Родзинкою програми виявилися запрошені ветерани, яких поближче розсадили до епіцентру подій. Навіть і цим моментом скористалися регіонали, вбивши двох зайців: затуливши власні політичні прогалини та відлупцювавши м’яч на поле опозиції. “Дорогі ветерани, вони (очевидно, маються на увазі свободівці — авт.) зневажають пам’ять українського народу, ветеранів Великої Вітчизняної війни, а це означає, що й пам’ять кожної родини. Наше ж завдання  — зберегти цих людей”, — заявив губернатор В.Ядуха.

Фото: Виталий Тараненко

Фото: Виталий Тараненко

Автобуси, що звозили людей з районів, мали такий напис на лобовому склі
Фото: Виталий Тараненко
Автобуси, що звозили людей з районів, мали такий напис на лобовому склі

Фото: Виталий Тараненко

Фото: Виталий Тараненко

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram