ГоловнаПолітика

Власенко: справа Тимошенко загнала Януковича у глухий кут

Адвокат екс-прем'єра вважає, що будь-яке рішення суду, крім скасування вироку, буде незаконним.

Власенко: справа Тимошенко загнала Януковича у глухий кут
Фото: Макс Левин

Будь-яке рішення Вищого спецсуду України щодо касації екс-прем'єра Юлії Тимошенко, крім скасування вироку, буде незаконним.

Про це на брифінгу біля ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові заявив адвокат Сергій Власенко.

"І захист, і Юлія Володимирівна Тимошенко переконані, що ця справа загнала режим Януковича у глухий кут, і щоб із цього тупика вийти, Янукович мусить дати чітку вказівку підконтрольному йому Вищому спеціалізованому суду винести єдино законне рішення у цій справі - скасувати вирок від 11 жовтня минулого року й ухвалу Апеляційного суду від 23 грудня 2011 року", - сказав Власенко.

Він зазначив, що, на думку Тимошенко, ВАСУ тривалий час невмотивовано зволікав із розглядом касації і таким чином створював "перешкоди на шляху оскарження вироку Тимошенко у "газовій справі" в Європейському суді з прав людини". На думку Власенка, в матеріалах кримінальної справи немає доказів провини Тимошенко.

"Я не буду вже говорити про те, що серед матеріалів справи є лист міністра юстиції Лавриновича та генерального прокурора на той момент пана Медведька про те, що Тимошенко мала право підписувати такі директиви, однак на самому документі немає підпису Тимошенко, а також у матеріалах справи є покази свідків, які говорять про те, що екс-прем'єр не могла ставити печатку на цих документах", - зазначив Власенко.

На його думку, також немає підстав повертати "газову справу" в суди нижчих інстанцій.

"Єдиним законним рішенням є скасування незаконно винесеного вироку і постанови апеляційної інстанції", - зазначив Власенко.

Він також сказав, що рішення ВАСУ жодним чином не вплине на розгляд скарги Тимошенко в ЄСПЛ. На його думку, перенесення розгляду касації у Вищому спецсуді означатиме, що Тимошенко вичерпала всі засоби захисту своїх інтересів в Україні.

Нагадаємо, Власенко заявив, що Тимошенко наразі не планують переводити з лікарні в колонію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram